CME Magazine
Country Magazine for Artists and Line Dancers - since 2001


CME - MAGAZINE - Nieuws

scroll down for more features


BlueGrass-News ( click )


Western Stories


Na meer dan 50 jaar touren met uitverkochte arena's en stadions over de hele wereld, zijn de Eagles aan hun laatste tournee "The Long Goodbye" begonnen waarin ze hun wonderbaarlijke carrière vieren.
In een eerder statement gaven De Eagles - Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Vince Gill en Deacon Frey -   aan over de tour: “We hebben over de hele wereld getourd en de muziek levend weten te houden te midden van tragische verliezen, omwentelingen en tegenslagen van verschillende aard. Dank gaat uit naar ons langdurige managementteam, onze toegewijde crew en onze uitzonderlijke backup-muzikanten voor hun deskundige en standvastige steun gedurende al die jaren. We beseffen hoe gelukkig we zijn en we zijn oprecht dankbaar. Onze lange reis heeft veel langer geduurd dan een van ons ooit heeft gedroomd. Maar, alles heeft zijn tijd, en de tijd is gekomen om de cirkel te sluiten. We willen onze fans de kans geven om ons te zien tijdens deze laatste shows. Het belangrijkste is dat we jullie vanuit het diepst van ons hart bedanken voor het omarmen van deze band en zijn muziek. Uiteindelijk zijn jullie de reden dat we meer dan vijf decennia hebben kunnen doorgaan. Dit is ons afscheid, maar de muziek gaat door en door."
Tickets >>>>>Het is eindelijk zover! The Mavericks zijn verheugd om ons 13e studioalbum 'Moon & Stars' aan te kondigen, dat op 17 mei uitkomt op Mono Mundo Recordings | Thirty Tigers 👩 🚀 De opvolger van onze release 'En Español' uit 2020 en onze eerste originele Engelstalige plaat in 7 jaar, deze verzameling van 11 nummers vertegenwoordigt een reis van reflectie, introspectie, geduld, leren en evolueren. Sommige van deze nummers zijn jaren geleden geschreven, maar ze waren toen nog niet klaar. Of misschien waren we dat niet. We zijn nu... 🌌
Luister naar de eerste single en titeltrack met Sierra Ferrell + pre-order je exemplaar op cd, vinyl of digitale download vanaf vrijdag 1 🌙✨


Asleep at the Wheel houdt Western swing al ruim een halve eeuw springlevend


Sommige bands groeien uit tot een waar instituut. Niemand kan zich herinneren dat ze ooit niet bestonden, net zomin als de fans zich een mogelijk einde kunnen voorstellen. Asleep at the Wheel is zo’n band. ‘Half a Hundred Years’ heet hun laatste album, dat meer dan een halve eeuw in business viert. Op dit jubileumalbum hernemen deze Western swing cracks rond overlever Ray Benson al hun favoriete tracks met vrienden en oud-bandleden. Op 17 juli staat deze countrylegende in Paradiso.
Door Robbert Tilli Lees verder >>>>


Sam Outlaw
Sam Outlaw kom naar Nederland. Op drie locaties zal hij te zien zijn
donderdag 30-04-2024
Café "De Amer" @ 7:00pm
Amen, Netherlands
Tickets
Woensdag 01-05-2024
Tivoli Vredenburg @ 7:30pm
Utrecht, Netherlands
Tickets
Donderdag 02-05-2024
Muziekgebouw Eindhoven @ 20:15
Tickets

De singer-songwriter uit Los Angeles heeft met zijn prachtige West Coast countrynummers wereldwijd menig muzikaal hart veroverd. Zijn muziek geeft Sam zelf de naam 'SoCal Country', een eigentijdse interpretatie van countrymuziek met een Californische flair. Outlaw blijft in de basis trouw aan de meest authentieke vorm van country. Verwacht geen speciale effecten of gepolijste producties. Zijn liedjes zijn ijzersterk en tijdloos, compleet met guitar, viool en af en toe een Mexicaans uitstapje. Tijdens dit concert speelt hij naast zijn hits als 'Ghost Town' en 'Trouble' ook nummers van zijn aankomende album.


Beyoncé krijgt het Country Music Seal Of Approval van Dolly Parton
Het debat over de vraag of het nieuwe nummer van Beyoncé, Texas Hold 'Em, een countrynummer is, is officieel voorbij. Dolly heeft gesproken.
In een Instagram-bericht vandaag (zie hieronder)  feliciteerde Dolly Parton Beyoncé met het maken van een countryalbum en het scoren van een nummer 1 in de Billboard Hot Country Songs-hitlijst met het nummer.

 

Een tweede nummer, 16 Carriages, werd tegelijkertijd uitgebracht en kwam op nummer 9 in dezelfde hitlijst.Beide zijn Beyoncé's eerste vermeldingen in de hitlijst, en beide verschijnen op Beyoncé's aanstaande achtste solo-studioalbum, Act II, dat op 29 maart wordt uitgebracht.
Parton weet hoe moeilijk het is om genres te kruisen. Het 77-jarige countrymuziekicoon bracht eind vorig jaar haar eerste rockalbum Rockstar uit.

Lees verder >>>>