CME Magazine
Country Magazine for Artists and Line Dancers - since 2001

CME-BlueGrass-News


Henry Burgess to Rick Faris Band
Zanger, songwriter en bandleider Rick Faris zet zijn bluegrass-jeugdbeweging voort met het inhuren van het 17-jarige mandoline-wonderkind Henry Burgess, uit Guthrie, OK, voor zijn band.
Opgegroeid onder de voogdij van zijn vader, Greg Burgess, een violist bij de Byron Berline Band, en Berline zelf, de naamgenoot van de jonge Henry (Henry Byron Burgess), is de tienermandolinist snel uitgegroeid tot een eersteklas speler.
Faris, die eveneens opgroeide in een bluegrass-gezinsomgeving, zegt dat hij niet kan wachten om zijn jonge generatie zich professioneel te zien ontwikkelen.
“We zijn verheugd Henry Burgess bij de band te mogen verwelkomen. Zijn uitzonderlijke keuze en passie voor muziek zijn werkelijk inspirerend. We kijken ernaar uit om zijn groei te ondersteunen en getuige te zijn van zijn aanhoudende succes in de wereld van de bluegrassmuziek.”
De baanaanbieding werd eerder dit jaar verlengd en na acceptatie vroeg Rick Burgess om een korte video te maken die hij kon gebruiken om Henry kennis te laten maken met de bluegrasswereld. Hij voldeed er graag aan

Een andere aangekondigde jonge plukker, de 18-jarige Gibson Davis, werd vorige maand aangesteld door Faris, dus Henry zou zich meteen thuis moeten voelen.
Rick's labelhoofd, Stephen Mougin van Dark Shadow Recording, is zeer positief over deze nieuwste moves.
“Ik ben zo blij om te zien dat Rick Faris zijn tourband aanvult met zulke fijne jonge plukkers! Ik kan niet wachten om te zien wat hij in hen kan cultiveren, en ze hebben zeker een geweldige mentor (muzikaal en anderszins!).”
Met Faris op gitaar en Burgess op mandoline wordt de groep gecompleteerd door Davis op banjo en Rick's broer JimBob op bas.
Je kunt het tourschema van de Rick Faris Band online in de gaten houden om kans te maken deze jonge band persoonlijk te zien.

Early Bird tickets voor Rotterdam Bluegrass Festival 2024 zijn vanaf nu (beperkt) beschikbaar!
ok dit jaar houden we de prijs van een toegangsticket zo laag mogelijk.
Een passe-partout voor drie dagen toegang kost € 40,-.
Voor een Early Bird Passe-partout voor drie dagen betaal je slechts € 35,-.
Voor een dagkaartje betaal je straks € 15,- (dagkaarten zijn binnenkort beschikbaar).
Kinderen (t/m 14 jaar) betalen nog steeds geen entree.
Klik op de link hier om naar de Early Bird TicketsGrevengrass festival in Duitsland
17 tot en met 20 mei 2024
Website