Share

 

  www.bullitcountry.nl  

Memories
1968

   

NINON [Amy-Lee Bennett]

 

                                                                     Bron

Geboren op 21 september 1968 en afkomstig uit het Belgische Antwerpen behield haar aparte voornaam als artiestennaam. Als tiener belandde Ninon, na een auditie in het koor “Die Ghespeelkens”. Vier jaar maakte zij deel uit van dit koor, dat herhaalde malen bij wedstrijden de eerste prijs “ Summa cum Laude” Behaalde.

Nadat Ninon afstudeerde als “ gegradueerde in boekhouding, optie fiscaliteit” [1989], stond de muziekbusiness reeds op haar te wachten. Zij kreeg een plaats bij “ The World Wide Road Band” en ontving tal van aanbiedingen o.a van het orkest “ The Charmers”, waarmee zij een tv-optreden deed. Ook de nieuwe country groep “ Southern Comfort” vroeg Ninon als Lead-zangeres. Altijd klaar voor een nieuwe uitdaging, nam zij deze aanbieding aan. Op korte tijd boekte Ninon grote successen en kreeg een zeer goede naam in de country-kringen.

 

 

 

1994 blijft net als 1993 een succes jaar voor Ninon. Voor het tweede opeen volgende jaar ontving zij de award “ countryzangeres van het jaar”.

Ook in Nederland krijgt Ninon stilaan vaste voet op het podium.

Gedurende jaren zong Amy-Lee onder haar eigen naam “Ninon”. Echter door de samenwerking met platenmaatschappij Rowyna music werd besloten om haar artiestennaam te veranderen in Amy-Lee Bennett. “Ninon” blijkt een te moeilijk uit te spreken naam in het buitenland, en het is de bedoeling om het album eveneens in andere landen uit te brengen.

Vanaf 2004 was Ninon bij de band Ru
naway Train als lead zangeres. Waar destijds ook Jeroen Welsh aan deel naam [nu lead zanger bij Texas Renegade] Dit was voornamelijk geen country meer en bevatte een allround repertoire.

 

 

 

In november 1991 maakte Ninon haar tweede debuut, via het inzingen van reclamespots en backingvocals. Al spoedig daarna begon zij met solo optredens en samenwerking met de groep “ Silver Eagles”. Het solowerk werd steeds belangrijker en resulteerde in studio opnamen om de cassette “ A tribute to Patsy Cline” uit te brengen. De cassette werd zeer enthousiast ontvangen in omroepland.

In november 1992 werd Ninon door CAWB [country and western association of Belgium] genomineerd voor de award : best countryzangers” en “ beste CD-LP-MC”. Als zangeres behaalde ze een derde plaats en de cassette “ A tribute to Patsy Cline” veroverde een tweede plaats.

1989 was duidelijk het jaar van Ninon.
In november ontving zij de CAWAB -onderscheiding als “ beste countryzangeres van het jaar” en bovendien de onderscheiding als “ meest belovende akt van het jaar”.

 

Duo
Door goede samenwerking met Joeroen Welsh zijn er spontante optredens ontstaan in Duitsland doordat dit enorm aan sloeg hebben beide tot voor kort gekozen om ook als zijnde het duo “ Bennett & en Welsh” te boeken zijn. Te boeken via: alb.entertainment@telenet.be 

 

 

 

 

 

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA