Share

 

  www.bullitcountry.nl  


31 mei 1994
The Power of Traditions
Captain Gumbo
de 'godfathers' van cajun en zydeco

 

                                                                             Bron

Het repertoire van Captain Gumbo bestaat uit Cajun- en Zydecoklassiekers, eigen nummers en rhythm and blues uit Louisiana's culturele hoofdstad: New Orleans.

 

 

 

Chank-a-chank is de titel v/d derde cd van Captain Gumbo, de groep die met recht het predicaat ‘godfathers of the Dutch cajun’ verdienen. Chank-a-chank [Music] is een Amerikaanse benaming voor cajunmuziek, die vaak in neerbuigende zin gebruikt wordt. De naam refereert aan de klank van de triangel, veelvuldig benut in traditionele cajunmuziek. Maar zoals dat vaker gebeurt met scheldnamen, hij wordt nu als een soort geuzenaam gedragen door de cajuns!

 

De geschiedenis van Captian Gumbo is inmiddels al redelijk bekend. In oktober 1990 verscheen hun debuut cd “1 More 2 Step”, de daarvan getrokken single “Allons à Lafayette” bereikte in de lente van `91 de top 40. Als gevolg daarvan verkocht de debuut cd meer dan 10.000 exemplaren. In `91 ging de band naar Louisiana en kwam terug met veel ideeën en inspiratie. Het resultaat daarvan was “Back à La Maison” [nov `92], die uitstekend onthaald werd door pers en publiek. De cajun-rage was toen op zijn hoogtepunt, inclusief cajun-snacks en restaurants.

 

Captain Gumbo is niet meer weg te denken uit het live - circuit in Nederland en België, maar begint ook internationaal een aardig woordje mee te spreken. Zo verzorgden zij een voorprogramma bij “Fats Domino”in Hamburg en waren diverse malen op tournee in Zwitserland. Ook qua albumverkopen heeft de band het een en ander laten zien in de afgelopen jaren. Met de nieuwe album Chank-a-chank maakt captian Gumbo weer eens duidelijk dat zij nog steeds de allerbeste canjun en zydecoband van de Benelux zijn.

 

 

 

Heden:
Captain Gumbo is in 21e eeuw nog steeds de nummer 1 cajunband van Nederland.
De enthousiaste uitstraling van de muzikanten en de aanstekelijke muziek bezorgen de band namelijk een live - reputatie die staat als een huis.
Zie ook de website van deze band http://www.captaingumbo.nl

 

 

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.