Share

 

  www.bullitcountry.nl  


medio 1977
The Power of Traditions
Calyx!
de “Nashville sound” van Nederland

 

                                                                             Bron

Calyx is het Engelse woord voor bloemkelk.
Calyx is een country & westerngroep uit Hoek van Holland die nu al aardig wat jaartjes haar vrolijke klanken over Nederland uitstort. Momenteel brengt Calyx een programma van zo`n 2½ uur verdeel in 4 sets. Dit programma bevat vooral muziek van de “Nashville sound”, de specifieke Amerikaanse country-muziek, maar ook komen af en toe de bluegrass en oldtime aan bod, terwijl de progressieve country ook niet vergeten word. Hoewel het programma zeker ook langzame “ballads” bevat, is het voornaamste handerlsmerk, “Lekkere swingende, vlotte muziek.” Wat Calyx van de meeste andere Nederlandse country-groepen onderscheidt is dat men naast het door het publiek zo geliefde veel gevraagde werk van Johnny Cash, Buck Owens, Merle Haggard en John Denver, ook veel eigen songs brenggen.

 

De ervaring van de laatste jaren hebben geleerd dat de muziek van Calyx voor vele doeleinden geschikt is.

 

 

 

Vaak is het muziek om er eens “Lekker uit te swingen”, maar zeer zeker ook vaak voor luister-concerten. Ook is Calyx veel op jaarmarkten, beurzen, openluchtfestijnen etc. te zien en dikwijls is de groep ook in open jongerencentra te gast.

 

In mei 1977 volgde de bekroning van enkele jaren keihard werken in de country muziek toen Calyx tijdens het jaarlijkse, vermaarde Internationale Country Festival te Uden in de categorie moderne stijl de eerste prijs wegsleepte en hierdoor in het bezit kwam van de “Zilveren Gitaar”

-Naast de vele optredens in den lande is calyx ook vaak op de radio te horen geweest bij o.a NCRV, TROS en BRT. In 1975 maakte de groep in eigen productie een LP [toen nog gevuld met allerlei soorten muziek] waarvan de gehele oplage binnen enkele maanden was uitverkocht. In Januari 1977 trad Calyx op tijdens de 5de Tross Country International Show met o.a artiesten uit Duitsland, Nederland, Denemarken en Amerika. Daarna werd Calyx door de lezers van “Country Gazette”, “het” country maandblad voor de Benelux een 9de plaats toebracht in de populariteits poll voor Nederlandse [en Belgische] country groepen.

 

Anno 2010
Countryband Calyx Deze groep is in 1973 in Hoek van Holland ontstaan. Daarmee is Calyx één van de langst bestaande countrybands van Nederland. Wilt u meer weten over deze groep kik dan op deze tekst....
 

 

 

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.