Share

 

  www.bullitcountry.nl  


medio 1987
Black Hills Country Band met Björna Zwerts!

 

                                                                             Bron

 


 

 

 

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje van iemand met de volgende vraag: “Hans weet jij wie die dame is met die blonde haren en dat hoedje op die staat op Youtube bij de Black Hills Country Band?”

Ik, nieuwsgierig als ik ben, ga kijken wat men bedoelt. Na even zoeken kwam ik het youtube filmpje tegen met die dame met het “hoedje”, ik was werkelijk stomverbaasd over de stem van deze vrouw en was eigenlijk nu ook nieuwsgierig geworden naar wie dit zou zijn. Na enig speurwerk hier in de archieven van het GZ kwam ik een blonde dame tegen onder de naam Björna Swertz, maar ik kon zelf nog niet bevestigen of dit de vrouw was die ook op dat youtube filmpje staat. De enige die dat precies kon weten is François Goossens, bandleider van de Black Hills Country Band. François bevestigde mij dat Björna Swertz de vrouw is die op youtube staat te zingen “Saddle The Wind”. Klik op de afbeelding om naar het youtube filmpje te gaan. Citaat archief GZ 27 jan 1989: Sinds 1982 toert deze band uit Belgisch Limburg met hun countryshow door de Benelux en Duitsland, regelmatig ook op de radio te horen, en live opgenomen in de BRT 2 studio van Omroep Oost-Vlaanderen v/h programma Countryside. Citaat Frans.G: Tussen 1987 en 1993 is Björna Swertz leadzangeres geweest van de Black Hills Country Band. GZ Björna Swertz. De nog jonge zangeres en blikvanger van de band, is afkomstig uit Cuyk bij Nijmegen [NL] en geniet reeds enige bekendheid door haar optredens op TV, onder meer bij de Soundmixshow en Radio in de Los-Vastshow van Jan Rietman.

François Goossens heeft Björna voor het eerst gezien bij een zangwedstrijd in Oss, naar aanleiding hiervan heeft François aan de organisatie het adres gevraagd van Björna. Hierdoor heeft François Björna in de band opgenomen en geïntroduceerd in de country scene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjorna was toen nog zeer jong, 17 jaar, maar was een natuurtalent. Ze beluisterde een song eenmaal en zong de volledige tekst mee. Ook tweede stem samen met de leadzangers Cowboy Freddy en Barry Pee was geen enkel probleem.

 

Zij kon van haar talent haar beroep maken wat ze ook nadien gedaan heeft in de amusementswereld. We hadden toen zeer veel optredens, het waren hoogtijdagen in de countrywereld en elk festival wilde de Black Hills CB. Ook organiseerden we elk jaar een eigen festival en een zeer succesrijke kerstshow (19x). Met Bjorna zijn er een viertal cd`s opgenomen die nog steeds te koop zijn, “1988 Country Party”, 1989 Ïn The Shadow Of The Black Hills”, “1991 Hill Tops” & “1997 Live”. Te bestellen via  www.blackhills.be  cd's/dvd's.

 

In het jaar 1993 heeft Bjorna een auto-ongeluk gehad, hierdoor heeft ze niet alle optredens meer kunnen bijwonen, waardoor de band zonder zangeres zat. Onder druk van een organisator in Duitsland moest de band toch een zangeres meenemen. Citaat FG: Bjorna kon deze verre reis na het ongeval niet maken, dat was onverantwoord. Ik had een verplichting t.o.v. de organisatie in Duitsland en dit hele verhaal heeft geleid tot het einde van Bjorna bij de Black Hills Country Band. Op maandag 18 oktober 1993.

 

Nadien heeft François Bjorna nog een keer ontmoet. Ze zei tegen François dat ze nog wel eens bij een of andere viering wil optreden met de band, dus je weet maar nooit.

François schrijft dat ze mooie herinneringen hebben aan de tijd met Björna en die houden we in gedachten.

 

Naar aanleiding van de vraag op pagina 15 denk ik dat deze hierbij ruimschoots is beantwoord. Met dank aan Hans van Dam, Country Gazette  www.countrygazette.nl  en François Goossens, bandleider Black Hills Country Band www.blackhills.be  .

 

Tevens hebben we nog gevonden bij welke band Björna nu zingt dit is bij de de band Total - Eclipse www.total-eclipse.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.