www.bullitcountry.nl  

                                                                         "Dwars Door De Storm"

 

De Country Trail Band gaat dwars door de storm

Dwars door de storm: het zou het motto kunnen zijn van een campagne van de regering om de economische crisis te trotseren. In werkelijkheid is het de titel van het nieuwe album van de Country Trail Band, dat het 40-jarig muziekjubileum van zanger Wim Pols markeert.Het is geen album met een compilatie van nummers uit de afgelopen 40 jaar, maar een CD met 18 gloednieuwe, Nederlandstalige liedjes, uit het leven gegrepen. “Veertig jaar bezig zijn in de muziek is een bijzondere mijlpaal waar ik heel dankbaar voor ben”, zegt Wim. “Maar het leek mij mooier om een nieuw album te maken dan een jubileumfeest of receptie te houden. Het gaat niet om mij en niet om de band, maar om hoe we met onze muziek mensen kunnen bemoedigen en wijzen op Gods liefde.”
In 1973 begon Wim op te treden met de countryband Calyx. Met twee leden van die groep speelt hij nog samen in het trio Senior String Band. Gospelmuziek is naast country vanaf het begin heel belangrijk geweest in zijn leven. In 1985 werd het fundament gelegd voor de Country Trail Band. De groep begon met vooral Amerikaanse country gospelsongs. Die speelt de band nog steeds, maar in de loop der jaren kwam er steeds meer vraag naar Nederlandstalige liederen.
De Country Trail Band ontmoet en spreekt veel mensen in het land en die ontmoetingen zijn vaak een bron van inspiratie voor liedjes. Het album Dwars door de storm bevat weer allemaal songs uit het dagelijks leven. Er zijn liedjes over vergeving, over het gemis van een dierbare, over rust vinden in een hectische maatschappij, over het omgaan met tegenslagen, over kinderen die niet met hun ouders meegaan op de weg van het geloof en over durven te vertrouwen op de Heer. Er is een vrolijk lied over de Antilliaanse atleet Churandi Martina, een zegenlied en twee liedjes die zijn ontstaan tijdens de tournee die de band vorig jaar door Zuid-Afrika maakte.
De titelsong Dwars door de storm vertelt hoe de Here Jezus met ons meegaat door de stormen van het leven. “Uit de gesprekken en reacties na onze optredens weten we dat veel mensen door stormen heengaan”, zeggen de bandleden. “Door ziekte, verdriet of zorgen. Wij weten waarover ze spreken omdat we zelf ook door dergelijke stormen zijn gegaan. Wij hebben ervaren dat als je je vertrouwen op de Here Jezus stelt, Hij met je meegaat dwars door de storm.”

Voor de omslag van het CD-boekje deed Wim in regionale media een oproep tot het inzenden van foto’s van storm in Hoek van Holland, waar hij woont. Nel van der Linde, een enthousiaste amateurfotografe uit de badplaats, won de wedstrijd. Er kwamen zoveel mooie inzendingen binnen, dat in het boekje nog diverse andere stormfoto’s zijn gebruikt.
Het album is opgenomen door Wim’s zoon Wouter, die een opleiding tot professioneel audio engineer volgt. Hij verzorgt ook het geluid tijdens de concerten van de Country Trail Band. Wouter mixte het album samen met Sytze Gardenier, een vermaard geluidstechnicus die vele grote hits van bekende Nederlandse artiesten opnam. De samenwerking tussen deze twee generaties technici leidde tot een bijzonder resultaat.

Net als bij alle andere albums van de Country Trail Band, gaat het batig saldo van de verkoop van de CD tijdens optredens naar een goed doel. Dit keer steunt de band het Nederlandse echtpaar Freek en Mina van der Spek, dat in Bangladesh praktische en geestelijke hulp verleent aan mensen die in heel moeilijke omstandigheden verkeren.
Dwars door de storm uit uitgebracht op het Living Water label van JQZ Muziekproducties in Kampen en wordt gedistribueerd door Sabra BV in Harderwijk.
Auteur: Country Trail Band  http://www.countrytrailband.org/
 

 


     

   BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA 


De titel van je pagina.