www.bullitcountry.nl  
                                                                  "Acoustic and More"  

Cd presentatie Colonel Hammond`s Four “Acoustic and More”

Eindelijk was het dan zover. We hebben er allemaal naar uitgekeken maar naar drie jaar wachten op een nieuwe cd was het op zondag 17-03-2013 dan zover dat al weer de 6de cd werd gepresenteerd aan het publiek in de mooie accommodatie van “De Nieuwe Aanleg” te Almen. Bij aankomst was de zaal al bijna geheel gevuld met publiek waaronder natuurlijk ook heel veel fans van de band. Deze fans gaan onder de naam “friendsclub” www.friendsclubchf.nl , en kon ik plaats nemen aan de “media tafel” wat ik overigens als zeer positief heb ervaren, doordat je dan ook met je media collega`s rustig kan praten. De presentatie van deze middag lag in handen van André van Overhagen , geen onbekende in country land en is samen met Willem Nijenhuis eigenaar van het internet radiostation www.crossroadscountryradio.nl . Deejay Willem was verantwoordelijk voor de muzikale  cd Line Dance muziek  bijdrage,voor in de pauze. Aldus kondigde André de band aan met wat in en outs over deze band. De dansvloer stroomde gelijk vol, en kon men gelijk vooruit met dans nummers zoals “Cabo San Lucas, Bare Essentials” etc. De band spat een en al energie uit en laat zien dat ze er heel veel zin in hebben deze middag, en met de opstelling van de band op het podium waar het drumstel rechts op het podium is geplaatst maakt het zeker zeer “plezant” om ieder band lid te kunnen zien spelen en zingen. Deejay Willem mocht na deze eerste set van de Colonel Hammonds`s Four de pauze muziek invullen.

De tweede set van de band werd aangekondigd door André als de set waar de band de meeste nummers van de nieuwe Cd “Acoustic and More” akoestisch zal gaan brengen. André vroeg aan het publiek om allemaal voor het podium te komen staan/zitten waardoor er al een echte “daar bij het kampvuur” sfeer werd gecreëerd. Toch apart zullen vele mensen denken dat de band een Akoestische cd uitbrengt daar ze zeer bekend staan om veelal line dance nummers op de cd`s te plaatsen. Echter zijn er op een aantal oudere cd`s van de band als bonus tracks akoestische nummers toegevoegd. De cd heet zoals gezegd “Acoustic and More” het “More” is toegevoegd omdat sommige nummers wat “meer” hebben gekregen. Af en toe valt er bij enkele nummers een elektrische noot terug te vinden. De opstelling van de band akoestisch was Hans Venneman op “slaggitaar”, Rien Coenraads op “slaggitaar en accordeon”, Hans Bongers op “akoestische basgitaar” en Aad van Stijn op “cajon box drum”. Aan publiek kon men zien dat ze ervan genoten. Daar waar de voetjes normaal bewogen bleven ze eigenlijk allemaal staan of zitten om naar de band te luisteren en te kijken. Drummer Aad had het ook aardig naar zijn zin zo voor op het podium het had de gehele set een glimlach van oor tot oor, hij genoot ervan. Het optreden werd aangekleed met enkele gastoptredens vanuit de “fanclub”. Als eerste werd op het podium gevraagd “Roel Huizinga” hij speelde op de “bluesharp” samen met de band “I Recall A Gipsy Woman”. Daarna werden zelfs enkele fans op het podium geroepen om het zeer dansbare nummer “Garlway Girl” te spelen,weten “Benita Bosvelt op Autoharp”,” André van Overhagen op bluesharp”, “Richard Polderman op Mandoline”, “Roel Huizinga op Tin Whistle”. Ja en dan komt dan het moment van de middag de presentatie van de cd. De band stelt zich voor het podium op om de eerste cd in ontvangst te nemen van André van Overhagen die met lovende woorden de eerste cd overhandigde aan de band leden. De band stelde zich even zeer professioneel op voor de cd “fotoshoot” wat zeer gewaardeerd word door de nodige media - fotografen uit binnen en buitenland. Daarna reikte de band als dank nog enkele cd`s en bloemen uit aan die personen die zich inzetten voor de “Colonel Hamond`s Four” met name fanclub beheerders, verkoop merchandise, zaal eigenaar en nog vele meer.

 

-Na dit officiële gedeelte was er tijd vrij gemaakt voor verkoop van de cd in de kleine zaal en voor die gene die de cd gesigneerd wilde hebben kon zich in de rij aan sluiten voor de ondertekening of opschrift op deze mooie cd. Wat me als eerst opviel aan het design van de cd dat deze keer niet er voor gekozen is om de leden van de band op de voorkant van de  cd-hoes te verwerken.  De cd hoes is aan de voorkant verwerkt met de hals van een “six-string” ontworpen door band lid “Rien Coenraads” met de fotografie van Benita Bosvelt.

 

De cd heeft een 13 tal songs waarvan op één allemaal mooie covers van o.a “Dick van Altena Blue Café” , S.Ripley How Long Will It Take” welke mooi vertolkt word door de samenzang van de bandleden. De samenzang hoor je ook weer goed terug bij het laatste nummer op de cd “If I Were You”, Nummer 3 op de cd “Angelyne; B. Springsteen” is zo`n nummer met echt wat “meer”. Het nummer word gestart door Rien op de accordeon en word aangekleed met de “eclectische” gitaar. Een grote favoriet van mijzelf op de cd is nummer 4 “Always; Terfefe/Whitecross’ de zang en samenzang en begeleidende “ akoestische gitaar” met een mooie “solo” op de gitaar maken het nummer zeek compleet. Vaak hoor je bij een akoestische gitaar vooral bij de solo`s het “geschuif” van de “vingerzetting” over de “E en A” snaar. Het was heel aangenaam dat niet te horen bij dit nummer. Een heel plezierig nummer om naar te luisteren word gezongen door warme donkere stem van  “Hans Bongers” nummer 9 op de cd “I Recall A Gipsy Woman” begeleid op “Bluesharp”door Roel Huizinga, welke op het einde van de song de laatste tonen ten gehore brengt. Zeker de moeite waard om naar te luisteren is het zelf geschreven nummer van Hans Venneman “I Love You” . Overigens is de hele cd de moeite waard om naar te luisteren. Laat u verrassen bij de aankoop van deze cd door de mooie samen/koor zang, akoestische begeleidingen met hier en daar een eclectische noot. “Acoustic and More” from Colonel Hammond`s Four” Te koop tijdens optredens en te bestellen via de website www.hammondsfour.nl 

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.