Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 1999 eind 2011

Silver Lake CB.

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                             Bron

Silver Lake was een enthousiaste Country Band uit Zoetermeer welke gevormd was in 1999.
De muzikanten hadden hun sporen reeds verdiend in andere foramties. Silver lake bestond uit; Liek "Lead Zangeres & Ritmegitaar, Aren Drooger "Sologitaar, mandoline & tweede stem", Dick Bolle "Bas gitaar", Huib Baden "Drums". De naam van de band was genoemd naar de schittering van de zonop het water en naar het meer uit Zoetermeer. Het repetoire bestond uit bekende oude en moderen countrysongs afgewisseld met countryrock en instumentale nummers. Ook was de band zeer geliefd bij de line Dancers. Silver Lake kondigde tijdens de optredens voor de lindancers de naam van de dans aan. Eind 2011 kwam er een eind aan deze formatie.

 

Silver Lake heeft zeer veel bandwisselingen gehad meer hierover kunt u hier.........>  lezen een webkopie van hun website

Recensie in Country Gazette 329:

SILVER LAKE Countryband...

Silver Lake is een enthousiaste country/linedanceband uit Zoetermeer. De band is in 1999 gevormd door muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in andere formaties. Hun passie voor countrymuziek is gemeenschappelijk en dat plezier willen ze graag delen met anderen, dansers Ún luisteraars.

De fraaie naam is genoemd naar de schittering van de zon op de Zoetermeerse plas. Deze demo bevat 16 nummers die een beeld geven van wat de groep te bieden heeft: modern, dansbaar countryrepertoire, afgewisseld met herkenbare, all-time countryhits. U kent ze vast wel: "Tennessee Waltz", "Sweet Dreams", "Rose Garden", "Lovesick Blues", "Let Your Love Flow" e.a.

Het merendeel van de zang is voor rekening van zangeres Liek. Aren Drooger speelt sologitaar en af en toe ondersteunende zang. Harry speelt basgitaar en Huib drums. De achternamen waren even niet binnen handbereik, maar wat doet het er toe, dat komt vanzelf met de groei naar meer bekendheid. Inmiddels schrijven de leden volop en dat moet op den duur leiden naar een gewone (koop) CD.

Silver Lake, ik denk dat we de naam meer gaan horen. Deze demo is speciaal voor promotiedoeleinden en dan in het bijzonder voor organisatoren die willen horen wat de groep biedt.

 

In 2003 heeft Silver Lake een promotie CD opgenomen in de studio van Eddie Chatelin in Den Haag.

De band bestond toen uit:

Liek Mac Gillavry Zang en slaggitaar (heeft de band in 2008 verlaten)
Aren Drooger 2e stem en sologitaar
Harry Tetro Bas (heeft de band in 2004 verlaten)
 

Eind 2006 is het nummer Green Heart door de Stardust Company in Nashville Tennessee uitgekozen voor een plaats op de Stardust Compilation

CD #64.De CD werd wereldwijd verzonden naar ruim 700 radiostations.
Green Heart (Aren Drooger) Green Heart met aankondiging op de Amerikaanse Radio


 CD collectie      
2003 2006    

   

Silver Lake

Merry Christmas To All

   

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.