Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 1933 eind 2011
Map Dinkeloo

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                             Bron

Een prachtmens en een groot kenner en liefhebber van countrymuziek is ons ontvallen.
Op donderdag 20 oktober is Map Dinkeloo op 78-jarige leeftijd rustig ingeslapen. Map en zijn vrouw Henny waren iconen in het countrycircuit, niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, waar ze jaarlijks diverse weken doorbrachten.

Map heeft grote verdiensten gehad voor de countrymuziek. Hij was initiatiefnemer van een van de langst bestaande en meest succesvolle countryclubs in Nederland, Jolly Jumper in Volkel. Hij stond aan de basis en was de spil van het jaarlijkse festival in het recreatiepark Hemelrijk, dat uitgroeide tot een van de drukst bezochte en meest geliefde countryfestivals van ons land. Daarnaast had Map vele jaren een belangrijk aandeel in het Floraliafestival. Hij haalde en bracht internationale artiesten naar het festival en co÷rdineerde veel zaken achter de schermen. Map was intensief betrokken bij het werk van de Dutch Country Music Association, hij was stagemanager en soms presentator bij festivals en zette als eerste in Nederland, naar Engels voorbeeld, countryweekends op. Daarnaast presenteerde hij bij Skyline, de regionale omroep voor Uden en omstreken, een wekelijks countryprogramma.

Altijd was Henny aan zijn zijde. Zij hielp hem bij alles wat hij ondernam en ze vulden elkaar perfect aan. Altijd leken ze te kibbelen, waarbij ze in scherpzinnigheid niet voor elkaar onderdeden. Het was hun manier om hun hechte verbondenheid te uiten. Hun blauwe, tot camper omgebouwde Volkswagenbusje was een vertrouwd gezicht op Nederlandse country-evenementen. Op het terrein van het Floraliafestival was dit busje een centrale plaats waar voor iedereen een bak koffie en een luisterend oor was. Met dat busje toerden ze ook door Engeland waar ze talloze vrienden hadden. In de loop der jaren heeft Map ervoor gezorgd dat vele Britse artiesten in Nederland konden optreden en andersom introduceerde hij Nederlandse artiesten in Engeland. In 2005 kregen Map en Henny een plaatsje in de Dutch Country Hall of Fame als waardering voor hun uitzonderlijke verdiensten voor de countrymuziek in Nederland.

De laatste tijd waren ze minder actief omdat Henny steeds meer haar grip op de realiteit verloor. Map begeleidde haar met veel liefde en toewijding tot enkele maanden geleden een tumor in zijn hoofd werd ontdekt, waaraan niets meer kon worden gedaan. Omringd door zijn hechte gezin is hij rustig heengegaan in het vertrouwen dat er voor zijn Henny goed zal worden gezorgd. We zullen hem missen: als countrypionier, maar bovenal al een grote vriend voor velen.


Met dank voor de vele mooie herinneringen, namens vele country vrienden,
Wim Pols

        
       
       

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.