Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 1996
Electa Winter
 

 

                                                                             Bron

Electa Winter is de artiesten naam van: Antoinette, Maria, Johanna, Electa Thomassen en is geboren 26-02-1988, dus in de winter, te Wageningen. Toeval? Johnny Cash was ook van 26-02. De eerste 7 jaren is ze in Driel bij Arnhem opgegroeid, waarna ze verhuisde naar Veenendaal waar ze nu met haar ouders en zusje Angelique woont. Op haar 8e deed ze auditie bij een kinderkoor genaamd de Willy-b-kids.Ze werd direct toegelaten terwijl ze eigenlijk 1 jaar te jong was. Maar na een jaar wilde Electa meer en ging op de solo tour nadat ze een nummer van The Judds hoorde “Grandpa” dat door een plaatselijke band gespeeld werd. Haar vader schreef teksten in het Nederlands en zo begon haar countryfeeling in 1996.

Ze begon met optredens via open podiums waarna de roep kwam om over te gaan in het Engels en ze startte hiermee in het voorjaar van 1997. In juli 1997 haalde ze bij haar eerste country talentenjacht tussen de volwassenen in Tolbert (Gr) een 2e prijs en in april 1998 de aanmoedigingsprijs bij de eerste Nederlandse talentenjacht in de Hoeve (Fr). In mei 1998 haalde ze een 3e prijs in Rhederbrug (Gr) gevolgd in juni met een 1e prijs in Borculo (Gld). Daarna heeft ze vele prijzen in de wacht gesleept, te veel om op te noemen. In 1998 ging Electa voor het eerst over de grens naar Duitsland te weten bij Ellie Brandler in Alpen-drupt. Dit is een jaarlijks country festival in de eerste week van augustus en was voor Electa het favoriete festival net over de grens (maar helaas is dit festival gestopt). Door dit festival heeft ze veel werk gekregen bij onze oosterburen. Juli 1998 was voor Electa het begin van haar eerste CD genaamd On Her Own Country Road die uitkwam op 26-02-1999 (haar verjaardag).
Daarna startte zij in België bij Wichita, de West Vlaamse Country en Western Association te Meulebeke waarvan Jan Vermeersch de eigenaar was van dit heuse Western dorpje/museum. Ook hier was Electa veel te zien bij het jaarlijks terug komend festival. In de zomer van 2000 werd Electa uitgeroepen tot erelid van Wichita. In 2000 was het weer de bedoeling om een CD uit te brengen in Nederland maar Electa werd door een persoon getild en raakte veel geld kwijt waardoor er geen CD uit kwam. Dat was de aanleiding voor Electa om te stoppen in Nederland. Rob Stenders en Eric Dikeb, destijds bij Radio 3 FM, hoorden van het voorval en zorgden dat Electa diverse keren in de studio te gast was voor een live optreden. In 1998 was Electa op het Zevenbergen festival van John Melissen en daar kreeg ze contact met producers uit Amerika. Ondanks haar jonge leeftijd, ze was pas 10 jaar, zagen deze producers veel in het aanstormende talent “Electa”. Deze contacten hebben er voor gezorgd dat Electa ook in Amerika kwam in het jaar 2000. Haar contact persoon daar is Don Jones van Misty Records te Livingston TX en deze producer werkte keihard voor haar om een tweede tour op te zetten van 4 weken in de zomer van 2004. Deze tour was erg succesvol en resulteerde na veel nieuwe aanvragen in Texas tot een volgende tour van 4 tot 6 weken in 2006, maar dan met Band. Ook was Electa te zien op TV in Nederland, België en Duitsland. In 2002 is er een fanclub opgericht in Osnabrück Duitsland ( www.electa-winter-fanclub.de) die zorgde voor veel publiciteit in de media waardoor ze op de grotere festivals in Duitsland te bewonderen was. Daar leerde Electa op het Country festival in Nordhausen haar voormalige sponsor Dirk Bohr & Corinna kreienbrink kennen van Country Treff Röwekamp te Dissen die een droom van Electa in vervulling lieten gaan door een CD te produceren. Deze CD werd gepresenteerd op 31 januari 2004. In januari 2004 startte er ook in Nederland een fanclub afdeling. Kijk voor informatie: www.fanclub.electa.nl . Ondanks haar studie (Atheneum) wil ze tijd vrij blijven maken voor haar optredens.

Nu na 5 jaar afwezigheid in Nederland, op een enkel optreden na zoals o.a. het CDN jaarfeest, wil ze in 2005 ook weer wat meer gaan optreden in eigen land. Al met al staat Electa in 2006 al 10 jaar op de planken en schrijft ze nu ook eigen nummers om die op haar volgende CD uit te brengen.
Vanaf 1 september 2005 was Electa ook te boeken met Band (Gunfire)
Dit zijn zeer talentvolle beroepsmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdienen in de
hedendaagse muziek. Electa & Gunfire brachten voornamelijk moderne Countryrock muziek en
voor niet Country festivals Rock.

Alles op een rijtje gezet:
2005 is het jaar dat Electa wat meer in Nederland en België gaat optreden.
2006 is ver weg maar zal een belangrijk jaar voor haar zijn, namelijk:
a) De zomer tour in Amerika
b) Een nieuw album met eigen werk
c) Haar 10 jarig jubileum in december

Voor meer informatie kon! u mailen naar info@electa.nl, gunfire@electa.nl
of kijk even op www.electa.nl [ website nog steets actief ]


Cd Collectie      
       
 

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.