Share

 

  www.bullitcountry.nl  


1985 / 2010
Dixie Aces
 

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                             Bron

De Dixie Aces is een veelzijdige Limburgse band met een uitgebreid repertoire. De formatie treedt veelvuldig op tijdens countryfestivals en rock and roll-shows of met een combinatie hiervan. Gedurende haar bestaan kent de band vele hoogtepunten en ontvingen de Dixie Aces heel veel lovende kritieken met hun optredens en reeds uitgebracht CD's. Een succesverhaal van een gedreven band uit het land van het bronsgroen eikenhout.

De band "Dixie Aces" is in 1985 ontstaan. De naam "Dixie Aces" verwijst naar het zuiden van de U.S.A. waar de country en rock & roll-muziek zijn oorsprong vindt.
Naast bovengenoemde genres behoort ook de instrumentale gitaarmuziek tot het repertoire van deze band.
Vanaf 1990 komt de carrière van de "Dixie Aces" in een stroomversnelling. Belangrijke optredens volgen elkaar in een snel tempo op. In Ahoy Rotterdam en het Mecc te Maastricht staat de band in het voorprogramma van Fats Domino. Vervolgens wordt opgetreden met o.a. Lee Towers, Lucille Starr.
In november '93 verschijnt eindelijk de eerste (instrumentale) C.D. van de band onder de titel: "Dixie Aces - Instrumental".
Begin 1994 verschijnt de C.D. "The Early Years". 1994 wordt ook het grote festivaljaar voor de "Dixie Aces". In binnen- en buitenland worden zij uitgenodigd voor optredens gedurende grote country- en rock & roll-festivals.
In hetzelfde jaar verschijnt "Time Travellers", de volgende instrumentale C.D.
In 1995 breken de "Dixie Aces" door in het Nederlands-Indische circuit.
Een volgend hoogtepunt in de muzikale loopbaan van de "Dixie Aces" volgt op 2 april 1995. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Country Awards, georganiseerd door de Dutch Country Music Association en Country Gazette in samenwerking met de KRO, worden de "Dixie Aces" uitgeroepen tot meestbelovende act 1994. In april 1995 verschijnt "Cast Off The Line"
De instrumentale CD "Around The World In 43 Minutes" wordt in oktober/november 1995 geboren. In oktober 1996 volgt de instrumentale CD "Dynamite" met 15 tracks.
Een dijk van country CD "Smokey Places" verschijnt in 1997 en verovert direct de vaderlandse countrymarkt. De instrumentale Dixie Aces CD "16 Strings & 2 Sticks" verschijnt in 1999.

In het jubileumjaar 2000 - het jaar waarin de Dixie Aces hun vijftienjarig bestaan vieren met spectaculaire jubileumshows met o.a. Toni Willé en Pam MacBeth - verschijnt de 5 CD-box "The Greatest Guitar Hits of the World played by the Dixie Aces; 80 of the greatest guitar hits". Gelijkertijd verschijnt de prachtige country CD " Buenas Noches from the Dixie Aces", een vocale CD met een prachtige verzameling van traditionele en moderne country songs. Op deze CD komt naast steelgitaar ook de accordeon prominent aan bod in diverse Tex/Mex-songs.
Nadat in 1999 John van de Ven (slaggitaar) erbij kwam, volgde in 2001 nog verdere uitbreiding van de klankkleur en personen. Dennis Berkelie op de pedalsteelgitaar en Frans "Taco" Kirkels op Tex/Mex-accordeon.

2001 bracht ons nog veel meer hoogtepunten o.a. Floralia met PamMacBeth en het Cadillac festival met Rene Shuman, de jubileumshow van NHCD in de Uithof, Den Haag, Rocking on the Werft te Kaatsheuvel, Western Experience-shows, Borderline te Leek of de festivals te Leiden, Maarssenveen of Opmeer en nog anderen. Jammer was het dat John van de Ven helaas door ziekte weer moest afhaken als lid. Zijn vriend Ermin Spahalic uit Roermond is een zeer waardige en kundige opvolger geworden als slaggitarist. Ermin is ook nog een prima sologitarist die samen met onze Bert Smeets, de bestaande sologitarist het begrip sologitaar verder gaat uitbreiden in sommige songs die, als een absoluut unicum in Nederland in duo solo gitaar gaan klinken live. Inmiddels is 2002 zeer goed begonnen voor Dixie Aces we hebben een gala optreden muzikaal verzorgd voor de ex-internationals van de KNVB. 2002 is ook het jaar waarin weer enkele Cd's gaan verschijnen. De nieuwste country Cd Dirty Talkin' Tequila is in aantocht in het voorjaar 2002 en de nieuwste instrumentale Cd Instrumental Visions volgt daarna om af te sluiten met een nieuwe live Cd van Dixie Aces in 2002.
2002-2003-2004

Dat zijn voor Dixie Aces heel mooie en belangrijke jaren geworden in aanloop naar het 20 jarig jubileum van Dixie Aces in 2005.

Heel veel optredens worden gedaan in binnen- en buitenland. Dixie Aces is wel ongeveer aan het1000-ste optreden toe.
Festivals en concerten volgen elkaar bijna wekelijks op. Eigenlijk te veel om op te noemen maar we willen toch niet enkele hoogtepunten hier memoreren.

Dixie Aces traden op tijdens een Galafeest van de KNVB die heel veel oud-internationals als gasten mocht ontvangen. Vele grote voetbalnamen waren verrast door het succesvolle optreden van Dixie Aces te Noordwijk in het gloednieuwe Palace Hotel. Coen Moelijn b.v. wilde heel graag op de foto met de Dixie Aces.
Ook voor Dixie Aces was dit weer een aparte ervaring. Ook zijn Dixie Aces te gast op het heel mooie Whiteville Country Festival te Thorn. Een live optreden van de Dixie Aces tijdens een radioshow van de Limburgse Omroep L1 was heel apart te noemen. Dennis Berkelie was een van de uitblinkers op de Steeldays te Apeldoorn met zijn band Dixie Aces. Ook werd de heel mooie Palazzo Trophee uitgereikt aan Dixie Aces door Jan van' t Kruis tijdens een geweldige show. In dat zelfde Palazzo Theater heeft ook nog een live- CD opname plaatsgevonden in de CD-serie van het Palazzo Theater.

De grote Western Experience Country Festivals hebben Dixie Aces als bijna vaste huisband binnengehaald. Om nog enkele mooie manifestaties te noemen :
Venhof City, Leiden Groenoordhallen, Borderline festival Leek, CliniClownsfestivals te Venlo, Fox Mountain Country, Amstenrade, Zevenaar, Swingin' Dort te Dortrecht, Leimuiderbrug Guitar & Cadillacs festivals, Emmen, Venray en het WK Stockcar. Verder het Stonehill festival te Kerkrade, de Malle Jan in Maarseveen, de Starridersfestivals te Kaatsheuvel Een ik vergeet er natuurlijk nog velen.

Apart moet toch vermeld worden dat we helaas de laatste twee keer gaan optreden te Eindhoven in Motel Eindhoven voor de mooie vereniging Gordel van Smaragd van de Familie Cayaux in onze ogen zeker een van de meest dierbare en mooie reeks van optredens van Dixie Aces. Jaren lang waren Dixie Aces vaak te gast op de dansavonden van de Gordel van Smaragd en gezien de zeer druk bezochte avonden moet worden geconstateerd dat hier iets moois wordt beeindigd. Het was voor veel mensen uit het hele land vaak een mooi traditie geworden. Helaas noodgedwongen, omdat de grote organisator de heer Theo Cayaux helaas overleden is
Nog twee keer het kerstconcert op 18 december 2004 en het nieuwjaarsconcert op 8 januari 2005 met hopelijk veel bezoekers. Neem nog een paar keer die extra stimulans voor het hart mee met deze concerten.

Ook is een opmerkelijk te noemen dat Dixie Aces na in 1994 de Award voor de meest belovende band te hebben ontvangen nu bijna tien jaar later werd genomineerd voor country band van het jaar 2003. Dixie Aces is trots op deze nominatie.
Verder is onze zangeres Terry White door niemand minder dan Hans van Dam van Country Gazette omschreven als The First Lady od Dutch Country Music voorwaar een titel waar ze trots op kan zijn. Zij draagt deze titel met waardigheid.

Als men de discografie van Dixie Aces volgt zien we in 2002-2003-2004 dat er nog steeds met veel succes Cd's uit zijn gebracht. Bv. "Visions" en "Dirty Talking Tequila" en "Takin' you Places" de life Cd die het laatst is verschenen. We hebben al verkoopcijfers gehoord van meer 500.00 Cd's alles bij elkaar tot nu toe die er verkocht zijn door HCDMusic te Deurne.

IN 2004 bracht de band drie DVD's uit t.w. The Great Country Songs- Do You Remember en de laatste nieuwe Backtracking. De eerste twee zijn vocaal en de laatste is instrumentaal. Ook deze vinden gretig aftrek bij de vele fans en muziekliefhebbers. De nieuwste DVD , de instrumentale "Shot of Strings" is inmiddels al opgenomen en wordt uitgebracht tijdens het jubileumconcert op 2 januari 2005 t.g.v. van het 20 jarig jubileumjaar van Dixie Aces. Ook wordt in het nieuwe jaar 2005 de normale reeds bekende Cd reeks vervangen van de Cd's die Dixie Aces heeft gemaakt. De laatste worden nu met optredens verkocht. Er komt een hele nieuwe reeks van oude Dixie Aces opnames waarbij de Cd's worden samengekoppeld tot dubbel Cd's. De nieuwe reeks gaat heten "The Story of Dixie Aces". Dit gaat vanaf 2 januari 2005 van start.

In 2010 kwam de zeer onverwachte beëindiging van de formatie Dixie Aces. Een band die haar voetsporen dusdanig had gezet in de country wereld dat niemand dit abrupte einde ooit had verwacht.

Meer hierover in het BCB magazine 24 mei 2010 Lees online magazine...»»
 

 

Citaat uit een verslag van "RON WILLEMSE"

Wat kan er gebeuren met een mens als hij hoort dat zijn favoriete
band ophoud te bestaan.......
Tranen met tuiten,onbegrip,of volledig van de wereld af.
Ik denk in mijn geval alle 3.....
En vooral heel veel onbegrip....het was toch goed...en wat wil je dan
nog meer....
Tsja macht,zelf de belangrijkste willen zijn,terwijl het natuurlijk
zo is dat je het allemaal met elkaar moet doen...en voor het publiek...
Het zij zo....mijn ideaal was vernietigd,door een ego-tripper!!!

 


     

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.