Colonel Hammondís Four

Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 1965 / 1997 eind 2017

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                             Bron

Once upon a time................

"Hammond's Trio", "The Hammond Five", "Hammond Four" of zoals tegenwoordig "Colonel Hammond's Four".

Al sinds 1965 opereert de van oorsprong Arnhemse amusementsband in de wijde regio met succes op bruiloften, partijen en diner-dansants. Door deze lange bestaansduur is er een enorme ervaring en routine opgebouwd.

Maar sinds 1997 is er meer.

In dat jaar werden in Winterswijk, door de plaatselijke schietvereniging "Mercurius-75", plannen gesmeed voor het organiseren van een "Western-Weekend". Op diverse plaatsen in binnen- en buitenland worden deze georganiseerd. Op het programma staan dan zwartkruit schietwedstrijden, een Western-Camping en uiteraard ook een feestavond. Er werd aan de countryfreak van de "Hammond Four" (Hans Venneman, lid van deze vereniging), gevraagd de feestavond muzikaal in te vullen met de band.

Binnen de band hoefde er niet lang overlegd te worden over dit voorstel. Het country gevoel was ook bij de andere leden (Hans, Aad en Rien) in ruime mate aanwezig. Dit was al jaren terug te vinden op het repertoire van de band. Hierop waren veel Country-Classics terug te vinden.

Toen de beslissing eenmaal was genomen hadden we natuurlijk ook een country naam voor de band nodig. Door Rien werd via het internet op de naam "Hammond" de geschiedenis van de amerikaanse burgeroorlog doorgespit. Hij ontdekte een zekere "John Hammond". Deze John Hammond bleek een kolonel te zijn geweest in "the Northern Army". Tijdens een van de vele veldslagen, wist hij met slechts enkele manschappen langdurig stand te houden tegenover een grote groep van "the Southern Army". Dit bleek verstrekkende gevolgen te hebben voor het verdere verloop van de oorlog. Een memorabel feit dus.............. en de naam van de countryband was gevonden:

"Colonel Hammond's Four".

De naam was er, het eerste optreden geboekt, dus moest er flink gerepeteerd worden om het repertoire voor een avondvullend countryprogramma bij elkaar te krijgen. Er werd naarstig gezocht en kritisch gekeken naar nieuwe songs, want we wilden allerlei stijlen kunnen bieden zoals moderne country-music, classics, cajun en tex-mex. De zangpartijen konden gevarieerd ingevuld worden omdat we de luxe kennen drie volwaardige vocalisten binnen de band te hebben en een vierde man die zich ook op dit vlak af en toe laat horen.

Na het eerste optreden stond de toekomst van "Colonel Hammond's Four" vast.

De avond was 100% geslaagd, het volgende optreden vastgelegd en de countrymusic had ons zo in de ban dat we besloten op de ingeslagen weg verder te gaan.

Nadat het bekend werd dat amusementsband "Hammond's Four" nu ook als countryband te boeken was werden we door enkele aanstaande bruidsparen benaderd met het verzoek hun bruiloftsfeest in countrysfeer te verzorgen. Door onze achtergrond als amusementsband en de nieuw ontwikkelde stijl bleek het ons mogelijk om op zo'n avond zowel de linedancers als ook de overige feestvierders op hun wenken te bedienen. Na enkele jaren heeft de band echter besloten deze formule los te laten. De vele aanvragen voor country-linedance avonden, countryfestivals en zelfs akoestische optredens maakten het onmogelijk om het amusementsrepertoire bij te houden.

Het repertoire van de band heeft als uitgangspunt "het moet country zijn en er moet op gedanst kunnen worden "

"Colonel Hammond's Four" was inmiddels een vaste waarde geworden in het nationale en inmiddels zelfs internationale country- en linedance circuit.

We hopen dat wij U tijdens onze optredens nog vaak mogen ontmoeten .

 

 

 

                                                                                                                                          

 

Lees historie van de band,   Lees Band biografie Originele bezetting ,  Lees badlid Theo Verhoeven       Lees  Nieuwsflits CHF 02-03-2014                  
 

 CD collectie      
   

 

In afwachting

 
Movin`On (2003) Closer Stil (2004) Live (200) Acoustic and More (2013) 2017  

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.