Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 1982 eind 2015

Black Hills Country Band

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                            

Op 01 juni 2015 is er een einde gekomen aan deze succesvolle band in het country circuit.
Sinds het ontstaan van de country band in 1982 zijn er zeer vele optredens geweest, ook buiten onze landgrenzen. Vooral Nederland was een groot werk gebied, maar er waren ook optredens in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

- Na het overlijden van gitarist/zanger Leo Drijkoningen heeft de band gezamenlijk besloten om te stoppen. 33 Jaar waren ze als country band on the road.
We koesteren de vele mooie optredens en die blijven we herinneren.

Het overlijden van Leo heeft het stoppen van de country band versneld, maar ook andere zaken zijn redenen voor het beëindigen.

De investeringen aan de installatie en vervoer, het minder aantal optredens en de leeftijd van enkele leden van de band speelde ook mee in de beslissing.

De groep vind het vooral erg voor de vele fans die met hart en ziel achter de band stonden en bijna een familiale band hadden met elkaar.
Weer valt iets wat gezellig was en sociale contacten onderhield weg.

Toch zullen fans ook begrijpen dat de talloze opofferingen die de band heeft gedaan in het verleden om mooie, gezellige middagen en avonden te verzorgen, goede muziek te maken, veel energie kost.
De band leden hebben nu meer tijd om aandacht te schenken aan familie en privé zaken.
Enkele bandleden gaan verder met hun hobby muziek maken en zal je hier en daar nog weleens tegenkomen.

Vooral dank aan allen die naast en in de band hebben meegewerkt aan de talloze successen. Zonder hen was dit succes niet mogelijk geweest. Denk hierbij aan roadies en fanclub bestuur, vroegere muzikanten van de Black Hills C.B. en de vele organisatoren.

Gelukkig hebben we wel de muziek opnames en het is mogelijk om hiervan nog te genieten, alle CD’s zijn nog verkrijgbaar.
Voor hoe je deze kunt bestellen verwijzen we naar onze website www.blackhills.be

Het spreekwoord zegt, “niets blijft duren” en zo is het niet alleen voor het leven van alle mensen maar ook voor de Black Hills Country Band.

Black Hills Country Band

 


 

Black Hills

In 1967 starten de Black Hills met amusement muziek. Ze hielden dit vol tot eind jaren '80. Country muziek was zo populair dat amusement optredens en een repertoire onderhouden te veel tijd innam.Toen het wat minder werd met de optredens voor de country band, starten enkele leden weer met amusement muziek.
Ook hieraan is nu een einde gekomen alhoewel enkele leden nog doorgaan met muziek maken.

 


 

 

 

Leo, gitarist - zanger van Black Hills Country Band overleden
 

 

Leo, gitarist-zanger van de Black Hills Country Band is op 63 jarige leeftijd overleden.
Onze eerste gedachte gaan uit naar de familie en we wensen ze veel sterkte en moed om dit grote verlies te verwerken.
 

Na een zwaar hartinfarct en hartstilstand is Leo in coma geraakt en niet meer tot bewustzijn gekomen.
Leo was sinds 1975, 40 jaar, de gitarist en zanger van de Black Hills. Hij deed dit met volle overgave en schakelde feilloos om van de amusement muziek naar de country muziek. Hij was iemand waar je feilloos op kon rekenen en kende zijn gitaar partijen als geen ander.


Leo was een zeer belangrijke schakel in de band, hij zong, dikwijls ook de tweede stem, speelde naast gitaar ook de mandoline en mondharmonica. Muziek zat Leo in het bloed.
 


 CD collectie      
Country Party (1988) [re-release in 2006],In The Shadows of The Black Hills (1989) [re-releasein 2006], Hill Tops (1991), All In (1994), Part Three (1996), Live (1997) [songs recorded 1993], Merry Christmas (1998), Anything or anytime (1998),Some of the Best (2000), We (2001), Let's work it out (2006), Twenty Five (CD + DVD) (2008), Some of the best vol.2 (2012)
       

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.